<

NALEWKA Z MALIN

  • Porcje: 1,5L
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 210 kcal
Drukuj

Nikogo nie namawiam do picia alkoholu, jednak zachęcam do zrobienia nalewki z malin. Dzięki bogactwu minerałów zawartych w malinówce (potasowi, magnezowi, i wapniowi), nalewka może pomóc obniżyć ciśnienie krwi, wzmocnić serce i zahamować procesy miażdżycowe. Natomiast dzięki zawartości żelaza i miedzi malinówka ma właściwości krwiotwórcze i może wspomóc leczenie anemii. Nalewka z malin może być stosowana jako środek napotny w przeziębieniach czy w przebiegu grypy. Aby obniżyć temperaturę należy 2-3 łyżeczki nalewki wlać do gorącej herbaty i wypić przed snem.

Składniki

Wykonanie

  1. Gotujemy cukier z wodą i studzimy.
  2. Maliny wrzucamy do słoja i zalewamy przestudzonym syropem, następnie dolewamy spirytus.
  3. Odstawiamy nalewkę na około 3 tygodnie, kiedy owoce opadną na dno słoja, zlewamy nalewkę do butelek i odstawiamy w chłodne miejsce na 3 tygodnie.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap