Bardzo dobre ciasteczka o smaku cynamonowym, dość słodkie. Wyszły mi z tej porcji 24 ciasteczka.
Składniki
Wykonanie
Do miski wsypujemy mąkę, kawałki masła, cukier puder, cynamon, sól. Zagniatamy. Dodajemy żółtko. Wyrabiamy. Dorzucamy żurawinę, mieszamy.
Dzielimy ciasto na małe porcje, z których formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Mieszamy 4 łyżki grubego cukru z 1 łyżeczką cynamonu, wysypujemy na talerzyk - kładziemy kulkę i lekko dociskamy, aby powstało spłaszczone ciastko z warstwą cynamonowego cukru.
Odstawiamy na 1 h do lodówki. Pieczemy w 180 st. C około 20 minut.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.