Takie udka to szybki sposób na pyszny obiad. Złociste, chrupiące udka świetnie się komponują z młodymi ziemniaczkami, kaszą lub ryżem.
Składniki
Wykonanie
Udka umyć, osuszyć, włożyć do miski. Wymieszać miód, musztardę, sok z cytryny, olej i przyprawy. Powstałą glazurą zalać mięso i dokładnie je nią natrzeć, odłożyć do lodówki na godzinę.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 Stopni C, wyjąć mięso z marynaty, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec ok. godziny, często obracać i polewać pozostałą marynatą.
Gdy mięso będzie miękkie wyjąć z piekarnika, podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.