<

SERNIK TRUSKAWKOWO-BRZOSKWINIOWY NA ZIMNO

  • Porcje: 16
  • Czas przygotowania: 60
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 90 kcal
Drukuj

Podałam przepis na sernik, przygotowany w tortownicy (nie każdy posiada taką formę). Ja zrobiłam w Lilianie i całkowicie pominęłam biszkopty. Cała porcja nie zmieści się do jednej formy, wyszła mi jeszcze mała salaterka.

Składniki

Wykonanie

  1. Rozpuszczamy galaretki (każdą w 1 i 1/2 szklanki wody). Studzimy.
  2. Tortownicę wykładamy biszkoptami. Ostudzoną galaretkę truskawkową mieszamy z jednym serkiem. Gdy zacznie tężeć dodajemy około 2/3 truskawek, pokrojonych w kostkę i wylewamy na biszkopty.
  3. Wstawiamy do lodówki. Po stężeniu wykładamy warstwę biszkoptów. Zalewamy lekko stężałą galaretką brzoskwiniową, wymieszaną z serkiem i drobno pokrojonymi brzoskwiniami.
  4. Po stężeniu układamy truskawki i zalewamy ostudzoną i lekko stężałą kolejną galaretką truskawkową.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap