<

ROGALIKI MROŻONE

  • Porcje: 40
  • Czas przygotowania: 50
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 180 kcal
Drukuj

Przepis pochodzi z książki Siostry Anastazji i jest z tych, które lubię najbardziej. Jednego dnia zagniatamy ciasto a drugiego pieczemy i wypiek wydaje się mniej pracochłonny. Rogaliki można oczywiście dowolnie nadziewać. W trakcie pieczenia, nie czekajcie aż rogaliki się zarumienią (ja tak zrobiłam i były zbyt twarde), wyjmujemy z piekarnika raczej blade.

Składniki

Wykonanie

  1. Drożdże rozpuścić w śmietanie z cukrem.
  2. Margarynę posiekać z mąką, dodać rozpuszczone drożdże i wyrobić gładkie ciasto. Ciato najlepiej włożyć na noc do zamrażarki.
  3. Schłodzone ciasto rozwałkować, formować rogaliki, można nadziać marmoladą.
  4. Piec w gorącym piekarniku przez 15-20 min. Po upieczeniu gorące rogaliki obtoczyć w cukrze pudrze.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap