<

Kruche babeczki

  • Porcje: 50
  • Czas przygotowania: 50
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 190 kcal
Drukuj

Zawsze na Wielkanoc piekę te kruche babeczki. Lubię je, bo można je upiec kilka dni wcześniej, im dłużej leżą tym są bardziej kruche. Dekoruję je przed samymi świętami, tym wszystkim co zostanie mi z innych ciast. Masy, kremy, bakalie, galaretka.

Składniki

Wykonanie

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem.
  2. Posiekać z masłem.
  3. Dodać cukier i jajka.
  4. Zagnieść ciasto.
  5. Wałkować na grubość 4,5 mm, wykrawać i wylepiać foremki.
  6. Piec 15 minut w 180 stopni C.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap