To jeden z moich ulubionych przepisów na rybę. Cenię go za to, że można taką rybę przygotować na kilka dni wcześniej i nic nie traci na wartości. Przepis dostałam od siostry mojego męża - Tereski.
Składniki
Wykonanie
Rybę pokroić na kawałki, obtoczyć w jajku, w bułce i usmażyć.
Składniki na zalewę zagotować, zalać zimną rybę gorącą zalewą i odstawić na 4 godziny.
Cebulę pokroić na plasterki, zeszklić na oleju.
Dodać warzywa starte na tartce o grubych oczkach, przecier pomidorowy.
Przykryć warzywa zalewą z ryby i dusić do miękości.
Uduszone gorące warzywa wyłożyć na rybę i pozostawić do wystudzenia.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.