<

Żeberka duszone na miodzie

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 40
  • Pieczenie: 90 min
  • Kalorie: 315 kcal
Drukuj

Przepis na żeberka dostałam od mojej siostry Ewy, a Ona chyba go dostała od naszej kolejnej siostry Tereski. Dzisiaj te żeberka udusiłam w garnku, ale następnym razem zapiekę je w piekarniku.

Składniki

 

Wykonanie

  1. Żeberka pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, vegetą, odstawić do lodówki na 15 minut.
  2. Następnie smażyć z obu stron na oleju i układać w garnku (rondlu).
  3. Na patelni i tłuszczu po smażonych żeberkach zeszklić cebulę pokrojoną w piórka.
  4. Do cebuli dodać miód, ketchup, sos pomidorowy, wymieszać, wylać na żeberka.
  5. Uzupełnić wodą, aby żeberka były przykryte, można dosolić i dusić do miękości (ok. godziny).

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap