<

Tort Cappuccino

  • Porcje: 16
  • Czas przygotowania: 60
  • Pieczenie: 30 min
  • Kalorie: 326 kcal
Drukuj

Tort cappuccino to jeden z moich ulubionych. Jest smaczny, lekki, łatwy do zrobienia i zawsze się udaje. Przepis pochodzi z książki "103 ciasta Siostry Anastazji". Tylko jak dla mnie, było za dużo kremu, a za mało ciasta i piekę dwa biszkopty z 4 jajek i każdy przekrawam na pół.

Składniki

Wykonanie

  1. Białka ubić z cukrem.
  2. Dodawać żółtka wymieszane z wodą.
  3. Dodać mąkę zmieszaną z kawą i proszkiem do pieczenia.
  4. Delikatnie wymieszać, podzielić na pół i wylać na dwie foremki.
  5. Piec w temp. 180*C ok. 20-30 min.
  6. Po upieczeniu przekroić oba placki, by były cztery.
  7. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody.
  8. Śmietanę ubić ze śnieżką, dodając cukier, kawę cappuccino i tężejącą galaretkę.
  9. Placki nasączyć roztworem kawy cappuccino, rozpuszczonej w wodzie (można dodać spirytus).
  10. Szybko przekładać placki masą.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap