<

Krewetki w cieście piwnym

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 10 min
  • Kalorie: 320 kcal
Drukuj

Krewetki doskonale smakują na gorąco z sosem na bazie jogurtu naturalnego z nutą czosnku i cytryny. Wypróbowałam już różne sosy i wszystkie pasują do tych krewetek, ostatnio dodałam sos chili słodko-pikantny i też mi smakowało.

Składniki

Wykonanie

  1. Składniki na ciasto zmiksować, konsystencja gęstej śmietany.
  2. Krewetki obtoczyć w mące, umoczyć w cieście.
  3. Smażyć w głębokim oleju ok. 2 minut, odsączyć na papierze.
  4. Podawać z sosem czosnkowym, lub tatarskim.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap