<

Pstrąg pieczony

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 10
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 260 kcal
Drukuj

Pstrąg kojarzy się nam wszystkim ze smaczną rybą, żyjącą w zimnych i czystych górskich potokach. Pieczenie obok gotowania jest najzdrowszą formą przyrządzania ryby.

Składniki

Wykonanie

  1. Ryby myjemy, osuszamy, nacieramy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny.
  2. Rozcieramy masło z koperkiem i nacieramy ryby w środku.
  3. Ryby możemy upiec szczelnie zawinięte w folię lub papier, lub bez zawijania.
  4. Piec w 180 stopni C ok. 20 minut.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap