<

Sernik z Jogurtów Greckich

  • Porcje: 20
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 50 min
  • Kalorie: 224 kcal
Drukuj

Sernik z jogurtów zaczęłam piec całkiem niedawno, ale tak mi posmakował, że nie pamiętam już kiedy ostatnio piekłam sernik z twarogu. Z tej porcji wychodzi duża blacha prostokątna. Jeśli chcecie to oczywiście możecie zamiast ciastek na spód zrobić ciasto kruche. Po upieczeniu i ostygnięciu można polać sernik polewą czekoladową. Przepis dostałam od Basi - Tej Basi od karkówki i wódki truskawkowej. Ten sernik ma tylko jedną wadę, jest tak lekki i delikatny, że można go zjeść bardzo dużo (pół blachy naraz).

Składniki

Wykonanie

  1. W jednej misce utrzeć żółtka + 2 budynie + olej + jogurty greckie.
  2. W drugiej misce  ubić na sztywno pianę z białek, dodać cukier i cukier waniliowy, ubić.
  3. Ubitą pianę wlać do masy jogurtowej, wymieszać łyżką na jednolitą masę.
  4. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem i ciastkami.
  5. Piec ok. 50 minut w 180 stopni C.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap