<

Gofry z bitą śmietaną

  • Porcje: 20
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 5 min
  • Kalorie: 324 kcal
Drukuj

Wystarczy, że macie w domu gofrownicę a w mgnieniu oka możecie przygotować pyszny deser. To jak ozdobicie swoje gofry zależy od Was samych. Na moich gofrach jest śmietana 30% ubita ze śnieżką i konfitura truskawkowa (zrobiona z ostatnich truskawek). Przepis na gofry mam od mojej bratanicy Edytki.

Składniki

Wykonanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy.
  2. Cały czas miksując dodawać po jednym żółtku.
  3. Następnie dodać mąkę i mleko, proszek do pieczenia, wymieszać na jednolitą masę.
  4. Do gofrownicy wlewać po 3-4 łyżki ciasta, piec 5 minut.
  5. Gotowe gofry można serwować z bitą śmietaną, sosem do gofrów, dżemem, cukrem pudrem, polewą czekoladową.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap