<

Jabłka pieczone

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 30 min
  • Kalorie: 130 kcal
Drukuj

Jeśli nie macie czasu na pieczenie szarlotek, a macie ochotę na deser z jabłkiem w roli głównej to polecam jabłka pieczone. Można je piec na wiele sposobów: z bakaliami, miodem, twarożkiem (kto co lubi). Czas pieczenia zależy od wielkości jabłek, mniejsze pieczemy krócej, przy dużych, wydłużamy czas pieczenia.

Składniki

 

Wykonanie

  1. Jabłka umyć, odciąć czapeczki, wydrążyć gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny.
  2. Pozbawione pestek daktyle grubo pokroić, wymieszać z rodzynkami, cukrem i twarożkiem.
  3. Jabłka wypełnić nadzieniem, przykryć czapeczkami i piec ok. 30 minut w 180 stopni C.
  4. Podawać jako ciepły deser.
  5. Jabłka można nadziewać dżemem wiśniowym lub ananasowym i podawać do pieczonego lub smażonego drobiu.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap