<

Muffiny a la pączki

  • Porcje: 12-14
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 18 min
  • Kalorie: 229 kcal
Drukuj

Jeśli nie macie czasu, ani chęci, na robienie tradycyjnych pączków, wypróbujcie takie oto muffiny udające pączki. Użyłam do pieczenia silikonowych foremek Tupperware, jeśli będziecie używać innych niż silikonowe, nie zapomnijcie ich lekko natłuścić. Źródło przepisu - goodfood (delikatnie zmodyfikowany).

Składniki

Wykonanie

  1. Cukier, mąkę i sodę wymieszaj w misce.
  2. W drugiej wymieszaj trzepaczką jogurt, jajka i ekstrakt waniliowy.
  3. Dodaj mokre składniki i stopione masło do suchych składników i szybko połącz metalową łyżką.
  4. Dwie trzecie ciasta rozdziel między gniazda formy.
  5. Na środek każdego ostrożnie nałóż łyżeczkę dżemu i przykryj pozostałym ciastem.
  6. Piecz 16-18 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.
  7. Pozwól im przestygnąć przez 5 minut.
  8. Wyjmij z formy i obtocz w cukrze pudrze.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap