<

Muffinki z czekoladą

  • Porcje: 18
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 164 kcal
Drukuj

Kolejne z moich ulubionych muffinek, tym razem z czekoladą. Najlepsze są jeszcze ciepłe, kiedy kawałki czekolady rozpuszczają się w ustach. Przepis pochodzi z ksiąki od Thermomixa "Radość gotowania".

Składniki

Wykonanie

  1. Czekoladę posiekać lub rozdrobnić w blenderze.
  2. Masło zmiksować z cukrem i solą, wbijać po jednym jajku i dalej ubijać.
  3. Dodać mleko i mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia.
  4. Na koniec dodać rozdrobnioną czekoladę i wymieszać na jednolitą masę.
  5. Formy do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasto do 2/3 wysokości papilotek.
  6. Piec ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.
  7. WYKONANIE W THERMOMIXIE
  8. Do naczynia miksującego włożyć czekoladę w kawałkach, rozdrobnić 10 s/obr. 5.
  9. Dodać pozostałe składniki, wymieszać przy pomocy kopystki 10-15 s/obr. 6. (dalej postępować jak wyżej).

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap