<

Jaja sadzone na boczku i pomidorach

  • Porcje: 1
  • Czas przygotowania: 5
  • Pieczenie: 10 min
  • Kalorie: 195 kcal
Drukuj

Jajecznica i jajka sadzone pewnie wszystkim kojarzą się ze śniadaniem, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby takie danie przygotować sobie o innej porze dnia. Taki zestaw na śniadanie, doda Wam energii na cały dzień.

Składniki

Wykonanie

  1. Pokrojony na kawałki boczek, smażyć na patelni z obu stron, aż wytopi się tłuszcz.
  2. Dodać pomidory pokrojone na plasterki, gdy się podsmażą wbić jaja.
  3. Posypać solą, pieprzem, przykryć pokrywką i trzymać na małym ogniu, aż białka się zetną.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap