<

Róże Karnawałowe

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 90
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 430 kcal
Drukuj

Dotychczas robiłam tylko faworki. Wydawało mi się, że róże to jest coś tak skomplikowanego, że to tylko w cukierni się robi. W końcu spróbowałam i wcale to nie takie trudne. Wyszło mi z tej porcji 38 róż.

Składniki

Wykonanie

  1. Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Kilka razy składamy w kopertę i wałkujemy (zbijamy ciasto wałkiem). Kiedy pokażą nam się pęcherzyki, można je już cieniutko wałkować.
  2. Wykrawać kółka o trzech różnych średnicach: szklanką, literatką i kieliszkiem. Każdy krążek nacinamy 5 razy na obwodzie. Na duże krążki nakładamy kolejno mniejsze, smarując pośrodku białkiem, po czym mocno palcem przyciskamy w środku, żeby się zlepiły.
  3. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz płatkami do dołu. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
  4. Posypujemy cukrem pudrem. Na środku każdej róży, układamy drylowaną wisienkę z syropu lub marmoladę.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap