<

SERNIK Z KOKOSEM

  • Porcje: 20
  • Czas przygotowania: 40
  • Pieczenie: 80 min
  • Kalorie: 320 kcal
Drukuj

Przepis na ten sernik pochodzi z książki siostry Anastazji. Siostra nie zaleca w przepisie, podpiekania placka. Jednak mi dwukrotnie ciasto wyszło niedopieczone i dlatego teraz podpiekam ten spód. Jeśli macie piekarniki, które mocno pieką od spodu, to możecie spróbować upiec bez wcześniejszego podpiekania.

Składniki

Wykonanie

  1. Z podanych składników na ciasto, zarobić ciasto. Wyłożyć ciasto na formę o wymiarach 36x24, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto podpiec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 15-20 minut.
  2. W tym czasie kiedy ciasto będzie się piekło, zmiksować wszystkie składniki na ser. Masę serową wylać (jest bardzo rzadka) na podpieczony placek i piec dalej ok. 50 minut.
  3. Pod koniec pieczenia ubić białka z cukrem. Dodać kokos i delikatnie zamieszać. Wyłożyć pianę na ciasto i upiec na złoty kolor ok. 15 minut.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap