- Porcje: 20
- Czas przygotowania: 40
- Pieczenie: 80 min
- Kalorie: 320 kcal
Drukuj
Przepis na ten sernik pochodzi z książki siostry Anastazji. Siostra nie zaleca w przepisie, podpiekania placka. Jednak mi dwukrotnie ciasto wyszło niedopieczone i dlatego teraz podpiekam ten spód. Jeśli macie piekarniki, które mocno pieką od spodu, to możecie spróbować upiec bez wcześniejszego podpiekania.
Wykonanie
- Z podanych składników na ciasto, zarobić ciasto. Wyłożyć ciasto na formę o wymiarach 36x24, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto podpiec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 15-20 minut.
- W tym czasie kiedy ciasto będzie się piekło, zmiksować wszystkie składniki na ser. Masę serową wylać (jest bardzo rzadka) na podpieczony placek i piec dalej ok. 50 minut.
- Pod koniec pieczenia ubić białka z cukrem. Dodać kokos i delikatnie zamieszać. Wyłożyć pianę na ciasto i upiec na złoty kolor ok. 15 minut.