Część z Was pewnie robiła zupę chrzanową na święta, ja miałam żurek, a ponieważ w moim domu nadal panują wielkanocne klimaty dzisiaj chrzanowa. Przepis pochodzi z gazetki "Przyślij Przepis".
Składniki
Wykonanie
Ziemniaki obieramy i wraz z kiełbasą kroimy w niedużą kostkę.
Szalotkę obieramy i siekamy.
W garnku (mieszczącym ok. 2,5l płynu) roztapiamy masło, następnie smażymy kiełbasę i szalotkę.
Dolewamy bulion, dodajemy ziemniaki i gotujemy 15 minut.
Jajka obieramy i kroimy wzdłuż na pół, czosnek miażdżymy.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.